0164 68 25 69 [email protected]

Historie

Kint BV dankt haar naam aan de stichter van het bedrijf, de heer J. Kint. Deze begon rond 1900 een smederij in Halsteren. De activiteiten bestonden uit het beslaan van paarden, reparatie aan landbouwwerktuigen, fietsen en dergelijke. Ook toen al was het bedrijf gevestigd aan de Tholenseweg 33.

 

Het verhaal gaat, dat ter hoogte van deze locatie het gemiddelde aantal lekke fietsbanden significant hoger was dan elders in de verre omtrek. Gelukkig was Kint in de buurt voor reparatie…

Na de watersnoodramp van 1953 legde het bedrijf zich toe op revisie van draglines en constructiewerk. In de afgelopen 15 tot 20 jaar heeft de onderneming zich gericht op machinebouw, zowel nieuwbouw als revisie en modernisering. Deze ontwikkeling liep parallel met de komst van de grote industrieën naar de regio Bergen op Zoom. Nog steeds is het bedrijf gevestigd in hetzelfde bedrijfspand als 100 jaar geleden. Natuurlijk is het gebouw diverse malen uitgebreid en aangepast aan de eisen van de tijd.

Als all-round metaalbewerkend bedrijf heeft Kint BV een gevarieerd klantenbestand, waardoor het bedrijf op meerdere gebieden als specialist bekend staat: o.a. installaties voor gevelonderhoud, machines voor de coating-industrie, apparatuur t.b.v. interne logistiek, hulpmiddelen bij productielijnen.